"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Normalleşme Planını açıkladı"

811

Tarabya'daki Huber Köşkü'nde saat 15.10'da başlayan toplantı beş saat sürdü. Alınan kararlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve dört saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da 10 Mayıs Pazar günü saat 11.00 - 15.00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz. 

20 yaş altı için de bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız, 0-14 yaş grubu: 13 Mayıs Çarşamba günü, yine 11.00 – 15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle dışarı çıkarılabilecek. 15-20 yaş grubu: 15 Mayıs cuma günü yine aynı şartlar ve saatlerde dışarı çıkabilecektir. Sonraki haftalarda da aynı uygulamayı devam ettireceğiz. Dolayısıyla bu hafta sonu da sokağa çıkma sınırlaması uygulamamızı sürdürüyoruz. 

Şehirler Arası Sınırlandırma 7 İlde Bitiyor: Halen 31 ilde uygulanan şehirlerarası giriş çıkış sınırlandırmasını ilk etapta bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Bu illerimiz, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır. Diğer 24 ilimizdeki giriş çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

Tek Ve Çift Plaka Uygulaması Bitiyor: İstanbul, Ankara, İzmir'deki ticari taksiler için tek çift plaka uygulamasını 5 Mayıs Salı günü itibariyle sona erdiriyoruz. 

Sınav Tarihleri Belli Oldu: Yüksek Öğretim Kurumları sınavı 27 - 28 Haziran'da, Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran'da, Askeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran'da yapılacaktır. Üniversiteler 15 Haziran'da akademik takvime dönebilecekler. Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, icra iflas takiplerinin durdurulması uygulamaları 15 Haziran'da sona erecek.

Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek. Alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek.



Giriş: 04 Mayıs 2020 | Güncelleme: 17 Mart 2021 | Okunma: 811


Kaynak:




Bu karekodu kullanarak haberi telefonunuzda görebilir ve paylaşabilirsiniz.