16 Ekim'de yapılan TÜRMOB Genel Kurulundan sonra sular bir türlü durulmadı. Çağdaş Grup o akşam Sheraton Otelinde seçim sonuçlarını düğün sevinciyle kutlarken açıkladıkları sonucun 2019 seçimlerinde olduğu gibi değişmeyeceğini zannederek evlerine/otellerine musmutlu döndüler. Diğer gruplar adeta süt dökmüş kedi gibi kimi memleketlerine kimi de otellerine döndüler. Ağızlarını bıçak açmıyordu. Yılların gedikli TÜRMOB yöneticisi Masum Türker bile seçilememiş, arkadaşlarının elleri bomboş kalmıştı. 3568 Platformu denilen diğer grubu ise daha başlamadan bitme aşamasına gelmenin telaşı sarmıştı. Biraz TMBP'ndan biraz Masum Türker grubundan biraz da Çağdaşlardan alınan oy seçilmeye yetmemişti. Evli evine köylü köyüne dönüyordu işte.
3568 sayılı yasada yapılan tek ve önemli değişiklik bizim ortaya attığımız nispi temsilin yasalaştığı 5786 sayılı yasa ile oldu. 2008 seçim döneminde uygulanamayan yasa ilk defa 2010 yılında yapılan seçimlerde uygulandı. O zamana kadar çoğunluk sistemi vardı ve alan hepsini alıyordu. Hesaplar ve seçimler listeye girme mücadelesi şeklinde oluyordu. Listeye girenler için muhalefet önemli değildi. Azıcık başını kaldıran muhalefet çağdaşlık tehlikede denilerek ezilmeye çalışılıyor olmazsa Atatürkçülük tehlikede çığırtkanlığı ile önü kesiliyordu. Her dönem ülkenin içinde bulunduğu nazik durumlar imdada yetişiyordu. Uğur Mumcu öldürülür cezası muhalefete kesilirdi, Danıştay'da üyeler öldürülür cezası muhalefete kesilirdi. Sivas'ta aydın öldürülür suçlu yine muhalefet olurdu. Ama iktidarın işi işti. Onlar bu korkularla tam 33 yıl idare etmeyi, 120 bin kişilik kitleyi uyutmayı becerdiler.
Ya bir Allah'ın kulu da çıkıp bu ne biçim demokrasi ki biz Hindistan gibi yönetiliyoruz, demiyordu. Burada oluşturulan kast sistemi ve oluşturulan düzen 33 yıldır kimseyi rahatsız etmiyordu. Biri nasıl olmuşsa erki ele geçirip kaşkolunu aday diye koyuyor ve onu seçiyor kimsenin gıkı çıkmıyordu. Bununla da kalmıyor onu ben seçtim başkan da yaparım diyor ve yapıyordu. 1700 delegelik bir meslek grubunun gözünün içine baka baka yönetim kuruluna kendisi dâhil 5 YMM yazıyor ve tam 999 SMMM bu 5 YMM'yi seçiyor. Piyangodan da iki SMMM seçildi anonsu yapılıyordu. Ama bunların seçilmediği/seçilemeyeceği, çünkü bu amortilerin numaralarının yanlış söylendiği kamera kayıtlarıyla ortaya konuluyordu. Şimdi avazı çıktığı kadar 16 Ekimde sandıkta demokratik oylarla kazanılan zaferin masa başında değiştirilmesi unutulmayacak diye bağırıyorlar. Hadi ordan, hadi ordan…
Kuzum siz hiç hesap bilmez misiniz. Hadi bilmezsiniz anladık da anlatılanı da hiç anlamaz mısınız. Seçim bir matematik işidir, ali cengiz oyunu değil. Alınan 235 oy 167 oydan, 190 oy da 142 oydan büyüktür. Yani siz nasıl 5 üyelik kazandınızsa muhalefet de 4 üyelik kazandı. Bunu rakamları alt alta yazarsanız anlarsınız. Bunu ilkokula yeni başlamış torunlarınıza sorsanız size söylerler. Tabi sizin kurduğunuz tuzaklarla baş etmek de çok önemli bir başarıdır. Denetleme Kurulunda başka bir ali cengiz oyunu kurdunuz ve 326'nın 388 oydan daha büyük olduğunu iddia ediyorsunuz. Bunu söylemek için mali müşavir olmak gerekmiyor, hesap bilmek yeterli. Bunu ispatlayamayınca da seçilmiş arkadaşınızı istifa ettirme çabasına girdiniz. Arkadaşınız şahsiyetli davranıp istifa etmeyince de ne yapacağınızı şaşırmış vaziyettesiniz. Kul bir hesap yapar Allah da bir hesap yapar, Allah'ın hesabının üstün olduğu her zaman anlaşılır. Yönetmeliğe koyduğunuz bir YMM varsa kurulun başkanı odur kuralı gün gelir önünüze konuluverir. Behemahal seçilen arkadaşımızı kurul başkanı ilan edin, arkadaşınızı istifa mı ettirirsiniz başka bir şey mi yaparsınız o bizi ilgilendirmez.
Tabi bir de Disiplin Kurulunda ortaya koyduğunuz tabloya itiraz olmadığı için Yüksek Seçim Kurulu düzeltmedi. Oysa re'sen onu da düzeltmeliydi ki gelecek nesillere ibret olsun. Sizin hesaplamanıza göre TMBP'nun aldığı 206 oy çöpe gidiyor. Size göre grubun adayı 412 oyla değil de 206 oyla kurula giriyor. Üstad Necip Fazıl tam da sizin hesabınızdakiler için, Allah'ın on pulunu bekleye dursun on kul,/ Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. / Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa, diyor. YSK bu konuda hükmü yönetim kurulu için verdiği kararda ortaya doğru bir şekilde koymuş, buna göre verilen oy adaya değil gruba verilmiştir. Dolayısıyla Türkiye Meslekte Birlik Platformu adayı kurula alınan bu 412 oyla 3. sıradan girmiştir. Ancak siz bunu da anlamazsınız. Anlamamakta ısrar edersiniz.
Bırakın bu ali cengiz oyunlarını, mağduriyet ayaklarını da kurul üyeleri rahat çalışsın. Çalışacakları özgür bir ortam yaratın ki neler yaptığınızı bütün açıklığı ile tespit etsinler…
Okunma Sayısı: 700